Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Tel : +31 495 - 540205
Nieuw project: Educatieve waterspeeltuin De Marne

Vanuit een onderhandse aanbesteding die de Gemeente De Marne eind 2014 had uitgeschreven heeft Spereco Holland BV de opdracht verworven voor het realiseren van een Educatieve Waterspeeltuin op een grote locatie nabij restaurant-museumhaven Het Booze Wijf in Lauwersoog in het noorden van Groningen.
De gemeente De Marne heeft het plan opgevat om een belevenisroute te realiseren vanaf het dorp Lauwersoog, via de Lauwersmeerzijde en de zeedijk naar de (veer)haven. Aan deze wandel- en fietsroute worden belevenissen in de vorm van uitzichtpunten, steigerpaden en pleintjes gerealiseerd. De start van deze belevenisroute is de Educatieve
Waterspeeltuin, gesitueerd nabij de parkeerplaats en het restaurant-museumhaven Het Booze Wijf.
De maanden januari en februari stonden in het teken van de ontwerpfase. In nauwe samenwerking met een vertegenwoordiging van de Gemeente De Marne heeft Spereco Holland BV een prachtig ontwerp weten te ontwikkelen waarbij op een oppervlakte van bijna 3000 m2 een diversiteit aan speeltoestellen geplaatst zullen worden die allen met water te maken zullen hebben.
Het doel van het project is het realiseren van een educatieve waterspeeltuin waarbij het spelenderwijs leren van de watersystemen in dit gebied (eb en vloed, sluizen, dijken etc) centraal staat. De waterspeeltuin zal worden ingericht voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Natuurlijk zullen ook jongere en oudere kinderen hun hartje hier op kunnen halen.
Wij zijn vandaag 23 maart 2013 begonnen met de voorbereidingen. In de loop van de week zal het terrein langzaam gestalte krijgen.
Op de woensdagmiddag wordt er een kindermiddag gehouden, waarbij een groep kinderen van de basisschool onze monteurs zullen helpen met de installatiewerkzaamheden. Deze participatiemiddag wordt gehouden om nog een grotere betrokkenheid van de kinderen bij dit project te verkrijgen.
A4 presentatie speelboot
Het ontwerp en een paar andere details van het project kunt in op deze pagina zien. Untitled_23032015_142233plaatje uitnodiging

Mobile version: Enabled