Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Tel : +31 495 - 540205
Kinderparticipatie Educatieve Waterspeeltuin De Marne

Kinderen bouwen waterspeeltuin in Lauwersoog
Gepubliceerd op: 27 maart 2015

De belevenisroute die in Lauwersoog wordt aangelegd, Lauwersom, begint met: SPELEN! Tegenover het parkeerterrein bij het Booze Wijf en vlak bij de stranden laat gemeente De Marne een waterspeeltuin bouwen. Woensdagmiddag 25 maart, bouwden ruim 30 schoolkinderen uit de omgeving mee.

Er komt een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waarmee je kunt graven en zand kunt transporteren. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. De speeltuin is straks geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Samen bouwen
De kinderen die mee hielpen bouwen kwamen uit Lauwersoog, Zoutkamp en Anjum (groep 5 en 6 van de basisschool). In totaal waren er meer dan 30 kinderen die hielpen bij het beton storten, onderdelen mochten vastschroeven en de mobiele kraan hebben bediend. Ook wethouder Herwil van Gelder hielp mee.

kinderen bouwen waterspeeltuin 468

Kinderen bouwen waterspeeltuin – De Marne

Officiele opening
De feestelijke opening van de waterspeeltuin is op woensdagmiddag 8 april waarbij een speciale rol is weggelegd voor de jongste bewoners van Lauwersoog. Om 14:30 uur is iedereen van harte welkom aan de Strandweg 1 op Lauwersoog!

Foto’s staan online
Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens de meewerkmiddag op woensdag 25 maart: Foto’s Meewerkmiddag De Marne

Mobile version: Enabled