Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Tel : +31 495 - 540205
Orchideeën Hoeve opent supergrote speeltuin

Luttelgeest – De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest opent op zaterdag 30 april 2016 de nieuwe, grote speeltuin. De overdekte speeltuin is maar liefst twee maal groter en twee maal hoger dan het oude Mangrove Speelparadijs dat sinds februari gesloten is.
Tijdens het openingsfeest zorgen naast spiksplinternieuwe speelattributen, een echte dj, een ballonartiest, schminkers en een levensgrote aap voor het nodige feestelijke vermaak.
Zwaaien aan een liaan
De nieuwe speeltuin neemt jeugdige avonturiers mee op overlevingstocht door de jungle. Als echte oerwoudbewoners moeten jongeren zien te overleven door water uit de grond te pompen, zand over de zandvlakte te vervoeren of te paraderen over boomkronen op maar liefst drie meter hoogte. Het water uit de kabbelende beekjes kunnen de avonturiers vermijden door aan een liaan te zwaaien, te kruipen door duistere tunnels of te grijpen naar hangende takken.
Een droom die uitkomt
De nieuwe speeltuin is een droom van eigenaren Thomas en Jeroen Maarssen die uitkomt. ‘De vorige speeltuin was nog maar drie jaar oud, maar volledig opgespeeld’, vertellen de gebroeders. ‘We zien dat de groep mensen die de Orchideeën Hoeve weet te vinden groeiende is. Daarmee stijgt de belangstelling voor meer en groter speelplezier ook’, leggen de Maarssens uit. ‘Met de nieuwe speeltuin, van maar liefst 1.000 vierkante meter, vol grote en vernieuwende speeltoestellen spelen we in op die vraag’.
Op zaterdag 30 april om 11.00 uur wordt de speeltuin officieel geopend en kunnen jongeren op vertoon van een geldig dagentreebewijs zich vergapen aan uitdagende speeltoestellen, lekkere versnaperingen en de nodige entertainment.
Kijk voor meer informatie op de website (hier klikken) van de Orchideeën Hoeve.

De voorbereidende werkzaamheden zijn nog volop in gang.
In de nieuwe binnenspeeltuin, de ravotruimte, wordt een grote speeljungle gecreëerd, welke door Spereco Holland is ontworpen en gerealiseerd.
In de maanden voorafgaand aan de opening op 30 april is er door de 2 eigenaren van de Orchideeënhoeve en Robert Everaerts van Spereco Holland B.V. zeer nauw overleg geweest over de invulling van deze avontuurlijke speeljungle. Uit de diverse gesprekken die er zijn geweest tussen de partijen is er uiteindelijk voor een ontwerp gekozen waarin een combinatie van natuurlijke speelelementen perfect afgestemd is op alle leeftijdscategorieën van de kinderen die zelf of met hun ouders de Orchideeën Hoeve zullen gaan bezoeken.
Klimmen, klauteren, survival is er voor de meer thrillseeking jongeren volop mogelijk. Tevens zullen de wat jongere kinderen zich prachtig kunnen vermaken aan de robinia waterspeelplek. Daarnaast is er voor elke leeftijdscategorie ook de mogelijkheid gecreëerd om lekker te klauteren en te zwieren op het lager gesitueerde robinia klauterparcours wat over de beekjes heen loopt.

Een aantal ontwerpen en wat foto’s van de nog in gang zijnde werkzaamheden zijn hier te vinden:
Luttelgeest 08042016 (5) Luttelgeest 01042016 (3) Luttelgeest 01042016 (8) Luttelgeest 08042016 (4) Luttelgeest 01042016 (1)
Ontwerp Orchideeën Hoeve 1 Ontwerp Orchideeën Hoeve 2

Mobile version: Enabled